26. Oktober 2009

Patelnia z dynia

Mmmmmmmmmmmmmmm jakie to bylo pyszne !
Do tego szybko zrobione, z duza iloscia warzyw.






150 g Hokkaido
1 cukinia
1 marchewka
1 maly albo pol duzej kalarepy
1 cebula
1 zabek czosnku
3 lyzki oliwy
200ml smietany slodkiej
sol, pieprz


Marchewke i kalarepe obrac i pokroic w kostke. Cukinie i dynia (jesli Hokkaido) umyc, osuszyc i rowniez pokroic w kostke. Cebule i czosnek posiekac.Na patelni (ja wzielam woka, zeby bylo lepiej mieszac) rozgrzac olej. Najpierw podsmazyc chwile dynie, potem dodac reszte warzyw, na koncu cebule i czosnek. Smazyc chwile do miekkosci. Dodac smietane. (ja rozcienczylam tzn. 100ml smietany i 100ml wody). Doprawic do smaku. Mozna dodac posiekany koperek albo pietruszke na koncu.


Smakuje z kaszami, ryzem, ale do makaronu tez pasuje.






Biore udzial w :

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More