19. Mai 2009

Letnia pasta


Lekka, pyszna i do tego szybka do zrobienia.
Idealna na upalny dzien.

(na 2 -3 osoby)


250g makaran (jakies swiderki, kolanka czy cus ;) )
1 avocado
2-4 pomidory (w zaleznosci od wielkosci)
1 cebula
1 lyzka oliwy z oliwek
sol, pieprz, ziola
parmezan do posypania


Makaron ugotowac w posolonej wodzie.
Pomidory obrac ze skorki i pozbyc sie miaszu. Pokroic w kosteczke.
Avocado przekroic na pol, pestke usunac, wyciagnac srodek i tez pokroic w kostke.
Cebulke tez w kosteczke.
Z cieplym makaronem wymieszac warzywa, doprawic do smaku.
Na talerzu mozna posypac parmezanem.

1 Kommentare:

Lekkie pasty są zawsze super. A jeszcze na takim fajnym talerzu...

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More