2. Februar 2009

Puten Schinken hausgemacht / Wedlina z indyka


Ich habe das Rezept von gargamel. Es ist gesund und ohne Fett. Passt wunderbar aufs Brot.
I dazu noch in 20 minuten fertig.

Putenbrust (ca. 1kg) mit Vegate, Majeran einreiben. In Tüte geben, gut zumachen ohne Luft und mit Schnur wickeln. Dann rein in 2 Litr Topf mit Wasser und einschalten. Wenn die Wasser kocht, dann 10 minuten kochen.
Herd ausschalten und Fleisch in Topf lassen bis es kühl ist.


________________________________


Znalazlam ten przepis na gazecie (podany przez gargamel) i juz od kilku dni za mna chodzil. ;)
Zdrowe i bez tluszczu miesko indycze na chleb.
I to jeszcze zrobione w jakies 20 minut.

Piers indyka (ok 1kg)
Natarlam vegeta i majerankiem (nastepnym razem wyprobuje z innymi ziolami). Wsadzilam do worka spozywczego (zwykly), wyposcilam z niego powietrze, zawiazalam na koncu i tez owinelam calosc ciasno sznurkiem.
Wsadzilam do gara (ok 2 Litry) z woda i wlaczylam gaz. Odkad zaczelo wrzec, gotowalam 10 minut.

Wylaczylam gaz i zostawilam w nim, zeby ostyglo.




2 Kommentare:

Moja mamuśka często piecze schab,a właściwie to go gotuje-wtedy ponoć jest bardziej soczysty.Nie znam się zbytnio na tym ,ale jedno mogę stwierdzić.Jest pyszny!:)
Pozdrawiam:)
www.waniliowachmurka.blox.pl-a może wpadniesz w wolnej chwili do mnie?

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More