7. August 2008

Chleb picknickowy


 




Fajny chleb na letnia wycieczke na rowery, na kocyk na trawce, na basen. ;)

2 marchewki - zetrzec na grubej tarce
1 duza cukinia - zetrzec na grubej tarce
400g maki (typ 1050)
1 op. drozdzy suchych
3 jaja
100 ml oleju
4 kielbaski wiener albo parowki
sezam na forme i tluszcz
sol, pieprze
pol lyzeczki curry


Maka, jaja, drozdze i przyprawy przygotowac w misce, olej lekko ! podgrzac. Dodac starce i odcisniete z soku warzywa i wyrobic ciasto. Odstawic na 30 minut zeby wyroslo.
Piec nagrzac na 180°C.
Podluzsza forme wysmarowac tluszczem, posypac sezamem (mozna pominac). Wylozyc polowe ciasta, ulozyc w nim kielbaski troche wciskajac w ciasto i przykryc reszta ciasta.
Piec 25 minut, po czym przykryc folia aluminiowa i piec kolejne 25 minut.
Ostudzic i pokroic w kromki.


zrodlo: http://www.chefkoch.de/rezepte/579671156839829/Picknick-Brot.html

1 Kommentare:

dzisiaj upieklam ten chlebek:) Dziekuej za przepis:)

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More