14. Juni 2008

rolada serowa

4 duze plasterki sera zoltego (ementaler)
2-4 plasterkow szynki (w zaleznosci od wielkosci)
2 jaja ugotowane na twardo
do 2 lyzeczek musztardy (ja dalam pol lyzeczki bo mialam bardzo ostra)
25g papryki
25g miekkiego masla
garsc posiekanego szczypiorku
sol, pieprz

Jajka ugotowane przekroic na pol i do miski przelozyc zoltka i jedno bialko pokrojone bardzo drobno. Dodac maslo, papryke pokrojona bardzo drobno, musztarde i wymieszac na gladka mase. Doprawic i dodac szczypiorek.

Ser wylozyc na folie przezroczysta, tak zeby zachodzily na siebie brzegi. Na to rozlozyc plasterki szynki i rozsmarowac mase. Zwinac przy pomocy foli w rolade i owinac folie i wstawic na min. 2 godziny do lodowki.

Przed podaniem pokroic na plasterki.

Zamiast papryki mozna zrobic z posiekanymi pieczarkami.

Szybkie i pyszne fingerfood. :)




 

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More