14. Juni 2008

ragout warzywny

w nawiasie podaje ilosc z jakiej zrobilam, ale mozna dowolnie kombinowac i uzywac roznych warzyw. :)

(5 srednich) ziemniaki (pokrojone w pol plasterki)
(3 male) marchewka (pokrojona w cienkie plasterki)
(1 srednia) cukinia (pokrojona w plasterki albo polplasterki jesli duza)
(2) zabki czonsku (wycisnac)
1 lyzka oleju
200ml wody
pol opakowania (ok. 100g) serka kremowego z ziolami
sol, pieprz

Na duzej patelni rozgrzac olej i podsmazyc warzywa, na koncu dodac czosnek. Podlac woda i gotowac do miekkosci (ja robie, zeby byly juz ugotowane ale jeszcze chrupiace)
Dodaje serek i mieszam.
Na talerz i smacznego.
Do tego mialam jajko, ale ryba albo drobiowe mieso tez pasuje. Zreszta same warzywa sa tez pyszne, vege.





 

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More