10. Januar 2008

Babka marmurkowa

400g maki
300g cukru
5 jaj
1 op. cukru waniliowego
1 op. proszku do pieczenia
250g masla albo margaryny
ok. 150 ml wody cieplej
kakao

Wszystko ze soba wymieszac mikserem. Na koncu podzielic ciasto na pol i do jednej czesci dodac kakao i zmiksowac.
Forme do babki (w okraglej formie tez moze byc) wysmarowac tluszczem i wysypac lekko bulka tarta. Przelac ciasto, najpierw jasne, potem ciemne.
Piec w nagrzanym piecu do 180°C (grzanie gora-dol) ok. godzine.
Zrobic polewe czekoladowa albo posypac cukrem pudrem.







 

2 Kommentare:

mam duże doświadczenie, to jest dobry przepis.

Thank you amazing blog, do you have twitter, facebook or something similar where i can follow your blog

Sandro Heckler

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More