4. November 2007

Wegierskie szaszlyki mielone

0,5 kg miesa mielonego
3-4 zabki czosnku
1 cebula
2 lyzeczki slodkiej papryki
suszony majeranek
lyzka kwasnej smietany
sol i pieprz

Do miesa dodac zmiazdzowy czosnek i starta cebule. Dodac przyprawy i smietane i wszystko razem dobrze wyrobic. Po czym podzielic na 8 porcji i kazdy patyk obkleic miesem tworzac taka jakby kielbaske.
Usmazyc na patelni albo grilowac, z kazdej strony.


8 Kommentare:

co to jest to czerwone pod spodem?

typuje: to pod spodem to jest albo talerz, albo plaszczyk Anastasi :D

A kto pyta ? :)




Oczywiscie talerz. :D

typowałabym na fartuszek ;)

Anastasia - a masz czerwony fartuszek? :P

Wstyd sie przyznac ale nie mam zadnego. Moj Maz - choc w ogole nie umie gotowac - ma :D
hahaha
ale nie czerwony ;) meski ! :D

Cool! A kto mu taki praktyczny pezent zrobil? ;))) Ty - w ramach motywacji? Hihi

[Tak na temat szaszlykow sobie piszemy!] :D

Wiedzialam, ze fartuch nic nie da. ;)haha


P.S. Szaszlyki polecam, sa smaczne. :D

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More