8. November 2007

Conieco na francuskim

ciasto francuskie [z jednej rolki wyszlo 8 placuszkow]
rozne sosy [mialam: chinski slodko-kwasny, barbecue i salsa]

mieso indyka/kurczaka

cebula

pomidor

ser zolty starty
pieprz, sol

Indyka obsmazylam na masle [niezdrowo, ale potem ma fajniejszy smak]. Przyprawilam sola i pieprzem. Cebule pokroilam w plastry i porodzielalam na kolka. Pomidor w cienkie plastry. Ciasto francuskie przecielam na 8 czesci i kazdy prawie-kwadrat pozawijalam do srodka rogami, smarujac przedtem troszke woda zeby sie skleilo. Posmarowalam sosami. Poukladalam cebulem mieso, ser i pomidora. Upieczone mozna jesc w reku, jak kanapki. 8 sztuk bylo akurat dla 2 osob. Ale na nieduzy glod. ;)


2 Kommentare:

U nas to conieco nazywa sie PizzaPlätzchen :D :
kroje ciasto w kwadraty, daje szynke albo salami, na to ogorek/pomidor/peperoni, kawalek mozzarelli, posypuje ziolami i do pieca.

Tak wlasnie myslalam, zeby to pizza nazwac :) ale sie nie odwazylam porownywac. W conieckach te sosy duzo dawaly. Ciasto francuskie na pikantnie jest wg mnie super.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More