24. Oktober 2007

Pieczeń-Księga

piers indyka
puszka fasoli czerwonej
spory zabek czosnku
mala cebula
cukinia
sol, pieprz i suszone chilli

Przygotowac smarowidlo fasolkowe:
fasole z puszki + cebulke + czosnek utrzec rozdrabniaczem na mase.
Cukinie pokroic w plastry.
(Sol i pieprz mozna dac do przecieru lub posypac bezposrednio po miesie. )

Z piersi indyka wycielam duze, grubsze, rowne kawalki. Ponacinalam je w miare cienko, zeby wyszlo jak ksiazka. Kolejne stronice smarowalam z obu stron przecierem i kladlam po plastrze cukinii. Gotowa ksiazke zamknelam wbijajac kilka wykalaczek. Posypalam chilli po wierzchu i wsunelam do piekarnika.

Podalam z rozkami kartoflanymi, ktore piekly sie w tym samym czasie.
Dzieki przecierowi mieso nie bylo w srodku suche, jak to czasem pieczeniom sie zdarza... ;)


1 Kommentare:

Rewelacyjny pomysl !
Napewno zrobie, bo fajnie wyglada i fajnie sie nazywa - ksiega :D

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More