28. September 2007

Zupa meksykanska

2 lyzki oliwy
1 srednia cebula
1 marchewka, pokrojona w kostke
2 srednie ziemniaki, pokrojone w kostke
puszka pomidorow (tez pokroic)
pol puszki kukurydzy
puszka fasoli kidney
ok. 1 litr rosolu (z proszku czy kostki ros.) (ja daje mniej)
papryka w proszku, slodka i ostra
2 lyzki smietany kwasnej


W garnku rozgrzac oliwe, wrzucic cebule, lekko podsmazyc, dorzucic reszte marchewki i ziemniaki, pomidory. Wlac rosol i gotowac az warzywa beda miekkie. Dorzucic fasole i kukurydze. Doprawic do smaku. Wmieszac smietane by byla bardzie kremowa. Gotowe !
Ja dzisiaj dodalam jeszcze chorizo - hiszpanska pikantna kielbase, pokrojona w kostke i chilli z mojego "ogrodka".

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More